ГоловнаСвіт

Росія з 30 березня закриває кордони

Згідно з офіційною статистикою, в країні зафіксовано 1264 випадки коронавірусу.

Росія з 30 березня закриває кордони
Фото: EPA/UPG

Прем'єр РФ Михайло Мішустін підписав розпорядження про тимчасове обмеження руху через державний кордон Росії з опівночі 30 березня. Про це пише Интерфакс.

Обмеження стосуються руху через автомобільні, залізничні, пішохідні, річкові та змішані пункти пропуску через державний кордон Російської Федерації, а також через сухопутну ділянку російсько-білоруського кордону.

Ці обмеження, згідно з документом, не будуть поширюватися на дипломатів і прирівняних до них чиновників, а також на росіян, які є водіями вантажівок міжнародного сполучення, на членів екіпажів річкових суден, бригади міжнародного залізничного сполучення.

Також під обмеження не потрапляють члени офіційних делегацій, кур'єри дипзв'язку та фельд'єгерської служби, наділені відповідними підтверджувальними документами.

Не торкнуться обмеження громадян у разі виїзду з РФ у зв'язку зі смертю близького родича (на руках повинні бути копія свідоцтва або довідка про смерть, а також документа, що підтверджує ступінь споріднення).

Ще один виняток - це громадяни РФ, які проживають в Калінінградській області та прямують транзитом на основну територію Росії або назад (в паспорті повинна бути позначка про реєстрацію в Калінінградській області).

Крім того, виняток зроблено для росіян, які постійно проживають на території окремих районів Донецької та Луганської областей України (за наявності паспорта громадянина РФ).

Обмеження не поширюються на іноземців, які підпадають під категорії дипломатичних працівників, міжнародних перевізників, дипкур'єрів тощо.

Згідно з даними університету Гопкінса, в Росії зафіксовано 1264 випадки коронавірусу, померли п'ятеро осіб.

Раніше окупаційна "влада" Криму повідомила про понад 1 тис. госпіталізованих з пневмонією. Водночас на півострові офіційно підтверджено сім випадків зараження коронавірусом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram