ГоловнаСвіт

В Ухані відновили роботу метро

Громадський транспорт у місті не працював понад два місяці.

В Ухані відновили роботу метро
Фото: EPA/UPG

У китайському місті Ухань, звідки почалося поширення нового типу коронавірусу, після двомісячного карантину відновив роботу метрополітен. Про це пише РБК з посиланням на уряд міста.

"З 28 березня Ухань відновить роботу ліній 1, 2, 3, 4, 6 і 7", - повідомляє уряд міста. Зараз в Ухані є дев'ять діючих гілок метро.

На станціях метро пасажирам будуть вимірювати температуру тіла за допомогою тепловізорів. Крім того, на сидіннях у вагонах розміщені наклейки жовтого кольору з написом "сидіти через одного" для дотримання необхідної дистанції. Всі пасажири також зобов'язані носити захисні маски.

Транспортне сполучення з містом було призупинено 23 січня через спалах коронавірусу, місцевим жителям заборонили залишати населений пункт. Міський громадський транспорт також тимчасово призупинив свою роботу.

Раніше уряд провінції Хубей повідомив, що обмеження на транспортне сполучення з Уханем будуть зняті з 8 квітня.

Обмеження на в'їзди і виїзди в іншій частині провінції зняли з півночі 25 березня. Освітні установи в провінції залишаться закритими невизначений час, до того як влада оцінить поточну ситуацію з поширенням вірусу.

Нагадаємо, 19 березня в Ухані не зафіксували жодного нового випадку коронавірусу. За останню добу в материковому Китаї зареєстровано 54 нових випадки зараження COVID-19, всі - у людей, які прибули з-за кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram