ГоловнаСвіт

НАТО розгляне можливість надання додаткової допомоги Україні

Кулеба провів телефонну розмову зі Столтенбергом.

НАТО розгляне можливість надання додаткової допомоги Україні
Парламентская ассамблея НАТО
Фото: ua.news

НАТО розгляне можливість надання додаткової допомоги Україні. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба за підсумком розмови з генсеком Альянсу Єнсом Столтенбергом.

Столтенберг зазначив, що союзники планують обговорити додаткову підтримку в рамках Комплексного пакета допомоги, повідомили в пресслужбі МЗС. 

Відзначають, що Кулеба з розумінням поставився до рішення партнерів перенести засідання Північноатлантичної ради НАТО за участю України та Грузії через складну епідемічну ситуацію в Європі та світі.

"Політика нового уряду щодо НАТО залишається абсолютно незмінною", - повідомив він.

Серед ключових короткострокових пріоритетів двосторонньої взаємодії він зазначив надання нашій державі статусу учасника Програми розширених можливостей НАТО як додаткового інструменту поглиблення співпраці у військовій сфері; відновлення засідань Комісії Україна-НАТО на високому рівні; оновлення Комплексного пакета допомоги НАТО для України.

Крім цього, співрозмовники обмінялися думками про останні деструктивні кроки РФ, у тому числі про заборону володіння земельними ділянками на території тимчасово окупованого Криму не громадянам Росії. Підкреслювалося, що такі дії є неприпустимими і грубо порушують державний суверенітет і територіальну цілісність України, а також міжнародне гуманітарне право.

Нагадаємо, в посольстві США заявили, що новий "указ" Росії про обмеження права власності на більшість земель у Криму посилює підставу для міжнародних санкцій. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram