ГоловнаСвіт

На відеосаміті G20 Путін порушував тему мораторію на санкції

"В ідеалі ми повинні ввести мораторій, солідарний мораторій на обмеження щодо товарів першої необхідності".

На відеосаміті G20 Путін порушував тему мораторію на санкції
Фото: 24tv.ua

На нараді лідерів країн "Великої двадцятки", яка пройшла в четвер у форматі відеоконференції і була присвячена боротьбі з пандемією коронавірусної інфекції, президент Росії Володимир Путін запропонував відмовитися від міжнародних санкцій.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За його словами, зняти обмеження необхідно для взаємних поставок медикаментів, продовольства, обладнання та технологій.

"В ідеалі ми повинні ввести мораторій, солідарний мораторій на обмеження щодо товарів першої необхідності, а також на фінансові транзакції для їх закупівель", - заявив Путін.

Президент РФ також закликав "реорганізувати міжнародні інститути для більш ефективної боротьби з кризою", водночас про якісь конкретні ідеї він не говорив.

Нагадаємо, перед самітом генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав лідерів G20 до зняття санкцій, які заважають постачанню продовольства і медичної допомоги в різні країни.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Королівства Данія Єппе Кофодом. Сторони обговорили питання боротьби з коронавірусом, допомоги українцям, які залишаються в Данії. Також Кулеба звернув увагу на спроби Росії маніпулювати пандемією COVID-19 для зняття санкцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram