ГоловнаСвіт

США обігнали Китай за кількістю заражень коронавірусом

Число тих, що заразилися коронавірусом у світі перевищило пів мільйона людей.

США обігнали Китай за кількістю заражень коронавірусом
Фото: EPA/UPG

Згідно з даними на вечір четверга, 26 березня, США обігнали Китай за кількістю заражених коронавірусом: 82040 випадків у США і 81782 у Китаї.

Число випадків у США стрімко зростає, в той час як у Китаї число нових заражень обчислюється десятками в день, пише ВВС.

За словами президента США Дональда Трампа, країна вийшла на перше місце за страховими випадками зараження коронавірусом через масове тестування людей.

Лише у Нью-Йорку налічується більш ніж 30 тисяч хворих. Випадки зараження зафіксовані у всіх 50 американських штатах, число померлих перевищило позначку в 1000 осіб.

Раніше Сенат США прийняв законопроєкт про виділення 2 трлн доларів на підтримку економіки країни. Це наймасштабніший пакет допомоги від уряду в американській історії. Передбачається, що кожен дорослий житель США отримає одноразову допомогу в розмірі 1200 доларів. Крім того, невеликі компанії зможуть розраховувати на дотації, що дозволяють забезпечити виплату заробітної плати.

Після спалаху коронавірусу число безробітних у США перевершило всі прогнози і склало 3,3 млн чоловік.

Усього число тих, що заразилися коронавірусом у світі 26 березня перевищило пів мільйона людей.

У Франції і Британії зафіксовано різке зростання числа померлих від захворювання. В Італії знову збільшилася кількість смертей: за добу померли 712 осіб, а всього за час пандемії - 8215 інфікованих.

Від COVID-19 померли 23639 осіб, 122 059 - одужали.

Надії, які з'явилися 24 березня, на те, що в Італії зростання числа смертей від коронавірусу пішло на спад, через два дні розвіялися: за добу в країні померли 712 осіб. Раніше повідомлялося, що померли 662 заражених, але влада не включила до звіту 50 померлих з регіону П'ємонт.

Це означає, що кількість смертей за добу знову збільшилася. У середу цей показник склав 683 випадки. Також збільшилася кількість заражених за добу - із 74386 до 80539. Це найвищий показник із 21 березня.

Крім того з'явилися побоювання, що епіцентр епідемії може переміститися на південь країни. Південні райони Італії є біднішими від північних, боротися з поширенням вірусу і лікувати хворих там важче.

Найскладніша ситуація - на півдні Європи: Іспанія обійшла Китай за кількістю смертей від коронавірусу, поступаючись тільки Італії. За останню добу у країні померли 738 осіб - рекордна кількість для одного дня. Загальна кількість померлих в Іспанії на даний момент становить 4 145 осіб.

У Китаї, за даними університету Джонса Хопкінса, померли 3 169 осіб, в Італії - 8 215.

В Україні станом на пізній вечір 26 березня зафіксовано 196 випадків захворювання, п'ять осіб померли, один пацієнт одужав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram