ГоловнаСвіт

Країни G20 пообіцяли виділити $5 трлн для пом'якшення наслідків пандемії коронавірусу

Учасники саміту також домовилися обмінюватися дослідницькими та іншими даними в боротьбі із захворюванням.

Країни G20 пообіцяли виділити $5 трлн для пом'якшення наслідків пандемії коронавірусу
Фото: golos.ua

Країни "Великої двадцятки" (G20) пообіцяли єдиним фронтом боротися з пандемією коронавірусу та інвестувати в світову економіку 5 трлн доларів для пом'якшення наслідків кризи.

Про це йдеться в спільній заяві країн G20 за підсумками позачергового саміту, проведеного по відеозв'язку, передає Deutsche Welle.

"Боротьба з цією пандемією вимагає прозорої, потужної, скоординованої, масштабної і науково обґрунтованої глобальної відповіді в дусі солідарності. Ми твердо прихильні ідеї формування єдиного фронту в боротьбі проти цієї загальної загрози. Країни G20 вкладуть в глобальну економіку понад 5 трлн доларів для подолання соціальних, економічних і фінансових наслідків пандемії. Міць і масштаб цієї відповіді дозволять глобальній економіці знову стати на ноги і створити міцний фундамент для захисту робочих місць і відновлення економічного зростання", - йдеться в документі.

Країни G20 також обіцяли разом з Міжнародним валютним фондом, Всесвітньою організацією охорони здоров'я та регіональними банками розробити потужний фінансовий пакет для підтримки країн, що розвиваються.

Учасники саміту домовилися обмінюватися дослідницькими та іншими даними в боротьбі з коронавірусом, зміцнити системи охорони здоров'я і збільшити потужності для задоволення попиту на медичні постачання.

"Для захисту майбутнього ми обіцяємо посилити національні, регіональні та глобальні потужності для реагування на потенційні спалахи інфекційних захворювань", - наголошується в заяві.

Нагадаємо, раніше генсек ООН закликав G20 скасувати санкції, що заважають доставці медикаментів в умовах пандемії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram