ГоловнаСвіт

Глава МОЗ Румунії подав у відставку через зростання числа хворих на коронавірус

Через місяць після першого підтвердженого випадку кількість інфікованих перевищила 1 тис. осіб.

Глава МОЗ Румунії подав у відставку через зростання числа хворих на коронавірус
Фото: EPA/UPG

Кількість інфікованих коронавірусом у Румунії перевищила 1 тис. осіб через місяць після першого підтвердженого випадку COVID-19. На тлі цієї статистики міністр охорони здоров'я країни Віктор Костаке подав у відставку.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Відзначається, що в Румунії виявлено 123 нових випадки коронавірусу. За останню добу четверо осіб померли, всього померли 18 осіб. Загальна кількість хворих складає 1029.

Водночас медики заявляють, що не мають достатньо тестів і обладнання.

Видання Romania Insider пише, що покинути пост Костаке попросив прем'єр-міністр Людовик Орбан, після того, як глава МОЗ зажадав перевірити всіх жителів Бухареста на коронавірус. Для цього необхідно було б від 2 до 4 млн тестів, тоді як поточна потужність тестування в Румунії становить менше ніж 2 тис. в день.

Нагадаємо, перший випадок зараження підтвердили в країні 25 лютого. 14 березня президент Румунії Клаус Йоганніс оголосив про введення надзвичайного стану в країні у зв'язку з пандемією. Тоді ж був введений режим НС у Чернівецькій області, що межує з Румунією, де зафіксовано два з трьох підтверджених випадки коронавірусної інфекції.

22 березня в Румунії зафіксували першу смерть від коронавірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram