ГоловнаСвіт

Генсек ООН закликав G20 скасувати санкції, що заважають доставляти медикаменти в умовах пандемії

Гутерреш звернувся до лідерів країн "Великої двадцятки" з листом.

Генсек ООН закликав G20 скасувати санкції, що заважають доставляти медикаменти в умовах пандемії
Антониу Гутерреш
Фото: EPA/UPG

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав лідерів "Великої двадцятки" зняти санкції, які заважають доставляти продовольство і медичну допомогу в різні країни.

Про це йдеться в його листі до лідерів G20, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я закликаю до скасування санкцій, введених проти країн, щоб забезпечити їм доступ до продовольства, основних медичних товарів і медичної допомоги в боротьбі з Covid-19. Це час для солідарності, а не для ізолювання", - підкреслив Гутерреш.

Він закликав лідерів G20 "зняти обмеження на транскордонну торгівлю, які впливають на доставку медичного обладнання, медикаментів та інших предметів першої необхідності для боротьби з епідемією".

"Ми повинні створити умови і мобілізувати ресурси, необхідні для забезпечення того, щоб країни, які розвиваються мали рівні можливості для реагування на цю кризу", - заявив Гутерреш.

За його словами, "все, що не відповідає цьому зобов'язанню, призведе до пандемії апокаліптичних масштабів, яка торкнеться всіх нас".

"Світ з нетерпінням чекає на узгоджені і рішучі дії світових лідерів", - додав Гутерреш.

Нагадаємо, напередодні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Королівства Данія Йеппе Кофодом. Сторони обговорили питання боротьби з коронавірусом, допомогу українцям, які залишаються в Данії. Також Кулеба звернув увагу на спроби Росії маніпулювати пандемією COVID-19 для зняття санкцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram