ГоловнаСвіт

Білоруська опозиція вирішила відзначити День волі в режимі онлайн через коронавірус

Святкування транслюватиметься на спеціально створеному сайті і в соцмережах.

Білоруська опозиція вирішила відзначити День волі в режимі онлайн через коронавірус
Беларусы отмечают День Воли (архивное фото)
Фото: naviny.by

Святкування чергової річниці незалежності Білорусі відбуватиметься в онлайн-режимі. Організатори Дня волі повідомили про відмову від проведення всіх масових заходів через пандемію коронавірусу SARS-CoV-2.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Обставини в Білорусі і світі змусили всіх заявників масових заходів до Дня волі відмовитися від своїх планів. Наша команда також готувала кілька заходів з нагоди БНР102, але зупинила їх підготовку", - заявили організатори.

За їх словами, цьогоріч святкування буде проходити в новому форматі і транслюватиметься на спеціально створеному сайті і в соцмережах. За задумом білоруських опозиціонерів, у рамках Дня волі виступлять активісти, діячі культури і музиканти.

Опозиція щорічно влаштовує акції в День волі 25 березня, в день проголошення незалежності Білоруської Народної Республіки (БНР) у 1918 році. Зокрема, масштабні святкування були організовані в 2018 і 2019 роках.

Нагадаємо, День Волі - неофіційне національне білоруське свято, річниця виникнення Білоруської Народної Республіки (25 березня 1918 року). З початку 1990-х років у Мінську та інших містах Білорусі проводять політичні акції і мітинги, присвячені цій даті.

Ці масові акції неодноразово силоміць зупиняла міліція, а активістів, які брали в них участь, заарештовували.

Раніше президент країни Олександр Лукашенко заявив, що білоруси не є в тій ситуації, щоб приймати "драконівські" заходи через поширення коронавірусу. Він також дуже критично відгукнувся про людей, які повертаються з-за кордону, побувавши в епідеміологічно неблагополучних країнах і приховують це.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram