ГоловнаСвіт

У Вашингтоні заборонили роботу підприємств не першої необхідності

Столиця США йде на карантин.

У Вашингтоні заборонили роботу підприємств не першої необхідності
Фото: EPA/UPG

Мер Вашингтона Мюріель Баузер у вівторок видала указ про тимчасове закриття всіх бізнесів, які не мають першорядного значення, а також заборонила збори десяти і більше осіб через поширення коронавірусу на території округу Колумбія.

Указ був опублікований на сайті адміністрації округу Колумбія, пише "Голос Америки".

Столична влада тимчасово заборонили роботу всіх міських туристичних агентств, тренажерних залів, оздоровчих клубів, спа і масажних закладів; театрів, кінотеатрів, концертних, нічних клубів, перукарень і манікюрних салонів, тату-салонів, роздрібних магазинів одягу та інших бізнесів не першої необхідності.

Під дію указу не потрапляють компанії, які надають послуги першорядної важливості: продуктові магазини, банки, автомайстерні, дитячі садки, лікарні, аптеки, ветеринарні клініки і ще низка закладів.

Обмеження почнуть діяти з 22:00 25 березня аж по 24 квітня.

Крім того, увечері 24 березня керівництво столичного метрополітену вирішило закрити з 26 березня 17 станцій вашингтонського метро, для того, щоб «зберегти критично важливі ресурси і захистити здоров'я і безпеку працівників метрополітену і населення». Минулого тижня вже були закриті дві станції.

Наразі пасажиропотік у метрополітені Вашингтона скоротився на 90%. Після закриття роботу продовжать 72 з 91 станції столичного метро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram