ГоловнаСвіт

Радбез ООН вперше в історії провів засідання в режимі відеоконференції

Засідання неодноразово переривалося через відключення інтернету або електрики.

Радбез ООН вперше в історії провів засідання в режимі відеоконференції

Рада безпеки Організації Об'єднаних Націй у вівторок, 24 березня, вперше в історії провела засідання у режимі відеоконференції через епідемію коронавірусу.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Представники країн членів Радбезу вийшли на зв'язок зі своїх будинків, однак чотирьохгодинне засідання неодноразово переривалося через проблеми з інтернетом або відключенням електрики в учасників конференції.

Технічні проблеми також не дозволили здійснити синхронний переклад засідання з англійської на інші мови. Дипломати зазначили, що їм довелося "імпровізувати", але висловили надію, що наступні засідання відбудуться на більш високому технічному рівні.

Засідання було присвячено ситуації в Конго і задумувалося як тест системи відеозв'язку - його навіть не було в офіційному графіку.

Через епідемію коронавірусу засідання Радбезу не проводилися з 12 березня.

Поки що не вирішено питання із голосуванням за допомогою інтернету. Крім того, Росія, яка володіє правом вето, є противником віддаленого голосування і наполягає на фізичній присутності представників країн в залі.

Нагадаємо, сьогодні, 25 березня генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш повинен презентувати Глобальний план гуманітарного реагування для боротьби з коронавірусною хворобою COVID-19.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram