ГоловнаСвіт

У Китаї зафіксували смерть від хантавірусу

Донедавна не були відомі випадки, щоб хантавірус передавався від людини до людини.

У Китаї, звідки поширився спалах Сovid-19, зафіксовано смерть людини від хантавірусу, що передається людині від мишей.

Як повідомляє телекомпанія China Global Times, від нового хантавірусу помер житель провінції Юньнань.

Чоловік, у якого був виявлений хантавірус, помер в автобусі під час поїздки в провінцію Шаньдун, де він працював. Після інциденту обстежили 31 людину з того самого автобуса.

Після публікації цієї новини телекомпанією Global Times в соціальних мережах з'явилися коментарі про те, що може з'явитися новий спалах. Новини з хештегом "хантавірус" стали популярними в twitter.

Згідно з китайськими центрами з контролю та профілактики захворювань, "хантавіруси - це сімейство вірусів, що поширюються здебільшого гризунами, які можуть викликати різні синдроми захворювань у людей у всьому світі". Вірус виділяється із сечею, калом і слиною переносника, і рідше через укус.

За даними Центру з контролю за інфекційними захворювання США, ризик зараження вкрай високий навіть для абсолютно здорової людини.

Донедавна не були відомі випадки, щоб хантавірус передавався від людини до людини, але сам собою вірус слабо вивчений.

У Чилі та Аргентині місцеві медики задокументували кілька випадків зараження від людини до людини. Такі випадки мали місце під час близького контакту здорової людини з зараженою. Правда, тоді йшлося про різновид хантавірусу, який отримав назву андський вірус.

Раніше сьогодні повідомлялося, що китайська влада вирішила зняти блокаду з провінції, з якої почалася пандемія коронавірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram