ГоловнаСвіт

Індія на три тижні перейде у режим тотального карантину

Громадян попросили "забути, що таке виходити з дому".

Індія на три тижні перейде у режим тотального карантину
Фото: EPA/UPG

Прем'єр Індії Нарендра Моді оголосив, що з 25 березня країна на три тижні переходить у режим тотального карантину.

Як зазначає CNN, на території всіх 36 індійських штатів і територій будуть закриті магазини (крім продуктових), комерційні установи, фабрики, заводи, офіси, ринки, храми.

Моді закликав громадян "забути, що таке виходити з дому". Він визнав, що 21 день під замком - це дуже великий період часу, але наголосив на важливості таких заходів.

Він сказав, що навіть найсильніші медичні системи Італії або США насилу справляються з пандемією. Однак деяким країнам все ж вдалося стримати поширення хвороби. Там, зазначив Моді, люди протягом декількох тижнів залишалися вдома і виконували вказівки своїх урядів.

"Навіть наймогутніші нації безпорадні перед лицем цієї пандемії. Не можна сказати, що ці країни не докладають зусиль або відчувають брак ресурсів. Але коронавірус поширюється так швидко, що, незважаючи на всі зусилля, проблема зростає. Як показало двомісячне дослідження цих країн і як вважають експерти, єдиний варіант боротьби з коронавірусом - це соціальне дистанціювання. Тобто залишатися на відстані один від одного, залишатися в будинках. Немає іншого способу вберегтися від коронавірусу. Якщо ми хочемо зупинити розповсюдження, ми повинні розірвати цикл зараження", - сказав він.

Прем'єр Індії додав, що недотримання 21-денного карантину може відкинути країну на 21 рік назад, а деякі сім'ї повністю зникнуть.

В Індії проживає орієнтовно 1,4 млрд осіб.

Поки що там виявили приблизно 500 випадків коронавірусної хвороби, 9 осіб померло.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram