ГоловнаСвіт

Учені визначили 69 препаратів для тестування проти коронавірусу

Препарат від малярії, про який раніше згадував Трамп, у списку

Учені визначили 69 препаратів для тестування проти коронавірусу
Фото: EPA/UPG

Група вчених ідентифікувала 69 ліків і експериментальних сполук, які можуть бути ефективними при лікуванні нового коронавірусу та хвороби COVID-19. Про це повідомляє американське видання The New York Times.

Відповідний список з'явився в дослідженні, опублікованому на сайті bioRxiv – майданчику, де вчені з усього світу публікують препринти своїх статей з біологічних наук. Появі, як пише NYT, супроводжувало проведення досліджень генів SARS-CoV-2.

Учені відзначають, що багато ліків і сполук з цього списку вже використовують для лікування інших захворювань. Дослідники вважають, що їх повторне використання може призвести до більш швидких результатів, ніж створення абсолютно нового противірусного препарату.

Серед "кандидатів", які можуть протидіяти SARS-CoV-2, 24 препарати, схвалені Управлінням санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA). Вони допомагають при таких хворобах, як рак, хвороба Паркінсона і гіпертонія. Серед інших були такі ліки, як галоперидол і метформін, прийняті пацієнтами з діагнозами шизофренія, діабет другого типу.

Препарат від малярії хлорохін, про який раніше згадував президент США Дональд Трамп, також у списку. Водночас, як зазначає NYT, дослідники наразі відмовляються робити поспішні висновки щодо того, який з препаратів зможе перемогти SARS-CoV-2, принаймні до проведення всіх необхідних випробувань. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram