ГоловнаСвіт

В Італії за добу підтвердили 651 смерть від коронавірусу

Порівняно із суботою смертей і нових випадків хвороби стало менше.

В Італії за добу підтвердили 651 смерть від коронавірусу
Фото: EPA/UPG

Кількість людей, які померли від коронавірусної хвороби COVID-19 в Італії, наближається до 5,5 тис. чоловік.

Про це пише ANSA з посиланням на дані служби цивільного захисту.

Загальна кількість тих, хто заразився коронавірусом, станом на 22 березня перевищила 59 тисяч чоловік, зокрема за останню добу виявили майже 4000 нових випадків хвороби.

Від початку епідемії померли 5476 осіб (зокрема за добу зафіксували 651 смерть), а 7024 цілком одужали (за добу - 952 осіб). Решта 46638 чоловік продовжують лікування: 23783 - у домашніх умовах, 19846 - у лікарнях, а 3009 - в інтенсивній терапії (за добу їх кількість збільшилася на 142 особи).

Порівняно із суботою показники трохи поліпшилися. Смертей і нових випадків стало менше, а видужань - більше. Але все одно Італія залишається світовим лідером за темпами поширення хвороби. Для порівняння, в Іспанії від наслідків зараження коронавірусом за добу померли майже 400 осіб.

В Італії вважають, що висока смертність від коронавірусу пов'язана з двома основними причинами. По-перше, це високий середній вік населення. А по-друге, це підхід до статистики, згідно з яким усі смерті інфікованих приписують на коронавірус, хоча тільки для 12% померлих він був прямою причиною смерті. В інших пацієнтів було принаймні одне супутнє захворювання.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram