ГоловнаСвіт

У Німеччині заборонили збиратися більше, ніж по двоє

Виняток зроблено для членів сім'ї та людей, що живуть єдиним домашнім господарством.

У Німеччині заборонили збиратися більше, ніж по двоє
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і прем'єр-міністри німецьких федеральних земель у рамках телефонної конференції, яка відбулася в неділю, 22 березня, домовилися ще більше посилити карантинні заходи через епідемію коронавірусу в Німеччині.

Як повідомляє Deutsche Welle, основний пункт - більше від двох людей не збиратися. Виняток зроблено для членів сім'ї, а також людей, що живуть єдиним домашнім господарством.

Контакти з іншими людьми слід обмежити до мінімуму. Для цього, зокрема, потрібно дотримуватися відстані щонайменше 1,5 метра від найближчої людини в громадських місцях.

Усі гастрономічні підприємства мають бути закриті. Аналогічне стосується послуг у сфері особистої гігієни, зокрема перукарень та косметичних студій.

Але, згідно з угодою, як і раніше, дозволено поїздки на роботу або для допомоги іншим людям. Індивідуальні заняття спортом і фізичні вправи на свіжому повітрі будуть, як і раніше, можливі.

Порушення обмежень щодо контактів будуть контролюватися адміністративними органами і поліцією. За словами прем'єра Північного Рейну - Вестфалії Арміна Лашета, порушення каратимуться штрафами аж до 25 тисяч євро.

Нові правила діятимуть протягом найближчих двох тижнів.

За даними університету Джонса Гопкінса, у Німеччині станом на 22 березня виявили 24 тисячі випадків коронавірусної хвороби, померли 94 людини, одужали близько 270.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram