ГоловнаСвіт

Україна засудила проведення незаконних виборів у Абхазії

МЗС підтвердило підтримку територіальної цілісності Грузії.

Україна засудила проведення незаконних виборів у Абхазії
Фото: army.lv

Україна не визнала так звані президентські вибори, які відбулися в неділю в Абхазії.

Про це заявила пресслужба Міністерства закордонних справ.

"Україна не визнає жодних так званих виборів на окупованих територіях Грузії, оскільки вони проводяться під контролем держави-агресора, суперечать міжнародному праву і не мають жодних правових наслідків. Ці дії також спрямовані на подальше загострення безпекової ситуації в регіоні Чорного моря. Організація незаконних «виборів» на окупованих територіях є звичайною практикою Російської Федерації в її спробах легітимізувати наслідки агресії проти суверенних держав", - сказано в заяві.

Зазначається, що Україна незмінно підтримує суверенітет і територіальну цілісність Грузії в рамках її міжнародно визнаних кордонів і закликає Росію виконати всі положення Угоди про припинення вогню від 12 серпня 2008 року.

Другі за рік вибори в Абхазії відбулися в неділю у зв'язку з тим, що "президент" самопроголошеної республіки Рауль Хаджимба подав у відставку в результаті протестів. На цей пост балотувалися три кандидати: лідер місцевої опозиції Аслан Бжанія, "міністр" економіки Адгур Ардзинба та колишній "міністр" внутрішніх справ Леонід Дзапшба.

Нагадаємо, територія Абхазії і Цхінвальського регіону офіційно були оголошені в Грузії окупованими після військових дій між Росією та Грузією в серпні 2008 року. Тоді РФ визнала "незалежність" цих грузинських регіонів і перекинула туди додаткові війська й озброєння. Інші держави, крім Венесуели, Нікарагуа, Науру і Сирії, "незалежності" цих регіонів не визнають.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram