ГоловнаСвіт

У Китаї три дні поспіль не фіксують нових випадків коронавірусу

Другу хвилю епідемії можуть спровокувати інфіковані громадяни, що повертаються з-за кордону.

У Китаї три дні поспіль не фіксують нових випадків коронавірусу
Жители Китая спасаются от эпидемии коронавируса
Фото: EPA/UPG

У Китаї третій день поспіль не зареєстровано жодного нового випадку зараження коронавірусом на території країни. Про це в суботу пише Deutsche Welle з посиланням на органи охорони здоров'я КНР.

"Офіційні дані щодо коронавірусу в КНР демонструють тенденцію до зниження вже протягом декількох тижнів. Однак в Китаї побоюються другої хвилі епідемії через інфікованих громадян, які повертаються з-за кордону", - йдеться в повідомленні.

Так, 21 березня повідомляється про 41 новий випадок коронавірусної інфекції, привезеної громадянами з-за кордону. Таким чином число китайських громадян, які заразилися за межами Китаю, збільшилось до 269.

У провінції Хубей, де почалася пандемія, від наслідків зараження SARS-CoV-2 за добу померли ще 7 осіб.

За оцінками Міжнародного валютного фонду, економіка КНР, незважаючи на ризики, що зберігаються через коронавірус, демонструє ознаки нормалізації. Більшість китайських підприємств відновили виробництво, багато працівників повернулися на робочі місця, повідомили в МВФ 20 березня.

У той же час експерти фонду відзначають, що епідеміологічна ситуація в КНР може погіршитися після відновлення внутрішнього і міжнародного авіасполучення.

Загалом в материковому Китаї вірусом SARS-CoV-2 заразилися понад 81 тисячі осіб, 3255 з них померли. Майже 72 тисячі осіб одужали.

Раніше повідомлялося, що в 13 китайських регіонах більше немає жодного хворого з коронавірусом.

Осередок епідемії перемістився в Європу. 19 березня Італія перевершила Китай за кількістю пацієнтів, що померли від наслідків зараження коронавірусом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram