ГоловнаСвіт

МВФ виділить трильйон доларів на порятунок від кризи країн, що розвиваються

Допомогу країнам можуть надати вже днями.

МВФ виділить трильйон доларів на порятунок від кризи країн, що розвиваються
Кристалина Георгиева
Фото: nashabolgaria.ru

Міжнародний валютний фонд має намір мобілізувати кредитний ресурс на один трильйон доларів для допомоги членам фонду в боротьбі з економічними наслідками коронавірусу. Про це заявила директорка-розпорядниця фонду Крісталіна Георгієва, передає «РБК-Україна».

Як першу лінію захисту МВФ може розгорнути свій гнучкий інструментарій реагування на надзвичайні ситуації, щоб допомогти країнам з невідкладними проблемами в платіжному балансі. На ці потреби можуть виділити 50 млрд доларів країнам, що розвиваються. До 10 млрд доларів можуть надати членам з низьким доходом через пільгові механізми фінансування, які мають нульові процентні ставки.

На сьогодні фонд уже має 40 чинних угод із загальними зобов'язаннями в розмірі близько 200 млрд доларів. Ще 20 країн зацікавлені у фінансуванні, допомога їм може знадобитися найближчими днями.

Так МВФ може підтримати свої 189 країн-членів і продемонструвати цінність міжнародного співробітництва. "Тільки завдяки обміну, координації та співпраці ми зможемо стабілізувати світову економіку і повернути їй повноцінне здоров'я", - зазначила Георгієва.

Вона також нагадала, що, за даними Інституту міжнародних фінансів, із початку кризи інвестори вивели з ринків, що розвиваються, майже 42 мрд доларів, що є найбільшим відтоком, який коли-небудь реєструвався.

Нагадаємо, раніше компанія "Нова пошта" пообіцяла виділити 25 млн гривень на закупівлю обладнання і додаткові матеріали для лікарень і одночасно попросила про пільги для бізнесу. Оснащуватимуть лікарні в Полтаві і Полтавській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram