ГоловнаСвіт

Словенія пропустила частину українців, яких зупинили на кордоні з Італією

Їх зупинили на кордоні ще 13 березня.

Словенія пропустила частину українців, яких зупинили на кордоні з Італією
Фото: EPA/UPG

Словенія пропустила першу групу заблоковані на італійсько-словенському кордоні, в яких перебувають українці. Про це в суботу ввечері повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

"На кордоні Італії та Словенії були заблоковані серед інших і українські перевізники ... Міністерство інфраструктури Республіки Словенія підтвердило, що перша група транспортних засобів перейшла італійсько-словенський кордон", - зазначив міністр.

За його словами, вантажівки і автобуси прямують в країну реєстрації транспортних засобів.

"Зараз формують колони по 15 авто і дозволяють транзитний проїзд. Триває робота над спільним рішенням для транзитного транспорту в Шенгенській зоні", - пояснив Криклій.

Нагадаємо, 13 квітня повідомлялося, що групу з близько 100 українців не пропустили до Словенії з Італії місцеві прикордонники через обмеження, введені для боротьби з коронавірусом.

Заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко заявляв, що за ними вилетить спецборт 14 або 15 березня.

Нагадаємо, з опівночі 17 березня протягом двох тижнів будуть закриті пункти пропуску через державний кордон Україна для авіаційного, залізничного та автобусного сполучення. Для громадян України, які подорожують власним транспортом, пункти пропуску будуть відкриті.

14 березня Кабмін доручив евакуйовувати українців з Італії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram