ГоловнаСвіт

Байден виграв праймеріз демократів ще у трьох штатах

Колишній віцепрезидент США обійшов свого основного суперника Берні Сандерса в штатах Мічиган, Міссурі та Міссісіпі.

Байден виграв праймеріз демократів ще у трьох штатах
Фото: EPA/UPG

Колишній віцепрезидент США Джозеф Байден здобув перемогу над сенатором Берні Сандерсом на первинних виборах (праймеріз) Демократичної партії ще в кількох штатах.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Згідно з прогнозами, 77-річний політик обійшов свого основного суперника, 78-річного сенатора від штату Вермонт Берні Сандерса у штатах Мічиган, Міссурі та Міссісіпі. Результати праймеріз у штатах Айдахо і Вашингтон і зборів активістів (кокусів) у Північній Дакоті, що проходили цього ж дня, буде відомо пізніше.

Байден заявив, що зроблено "ще один крок до повернення порядності, гідності та честі в Білий дім". У своєму виступі перед прихильниками він нагадав про "спільну мету демократів - перемогти Дональда Трампа й об'єднати націю".

Нагадаємо, раніше голосувати за Байдена закликали ексмер міста Саут-Бенд Піт Буттіджич, колишній мер Нью-Йорка Майкл Блумберг, сенатор від Міннесоти Емі Клобушар і колишній член Палати представників від штату Техас Бето О'Рурк, які вийшли з президентської гонки.

Первинні вибори демократів проходять до початку червня, кандидата офіційно висуватимуть на партійному з'їзді в липні. Вибори президента США заплановані на 3 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram