ГоловнаСвіт

У штаб-квартирі ООН ввели обмеження через коронавірус

Представники 9 найбільш постраждалих від коронавірусу країн повинні відкласти ротації у військових операціях ООН.

У штаб-квартирі ООН ввели обмеження через коронавірус
Фото: facebook.com/Oleg Nikolenko

Організація Об'єднаних Націй ввела обмежувальні заходи у зв'язку з поширенням коронавірусу.

Про це повідомив прессекретар постійного представництва України в ООН Олег Ніколенко за результатами брифінгу для держав-членів Організації про заходи у зв'язку з вірусом COVID19.

Зокрема, з 10 березня штаб-квартира ООН у Нью-Йорку закрита для спільних відвідувачів, а також скасовано всі екскурсійні тури.

В офісах секретаріату ООН працюватиме тільки критичний персонал. Для решти персоналу введена вахтова форма - 2 дні на роботі, 3 дні дистанційно.

Крім цього, представники 9 країн, де зафіксовані суттєві спалахи коронавірусу: Китай, Південна Корея, Франція, Німеччина, Італія, Індія, Непал, Таїланд і Камбоджа, - повинні відкласти на три місяці ротацію своїх військових і поліцейських контингентів в операціях ООН.

Крім цього будуть мінімізовані широкоформатні засідання, а постійним представництвам рекомендують брати участь у щоденних засіданнях ООН у скороченому складі.

Водночас повне закриття будівель ООН на цей час не планується.

Нагадаємо, кількість хворих на коронавірус у світі перевищила 114 тисяч, одужали - понад 64 тисячі. Друге місце за кількістю заражених і загиблих посідає Італія. У ВООЗ заявили, що одужання від коронавірусу може займати до 6 тижнів. У пацієнтів з важкою формою на це можуть піти кілька місяців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram