ГоловнаСвіт

Ердоган анонсував зустріч з Меркель і Макроном з приводу біженців

Президент Туреччини повідомив про прийдешній візит до Стамбула канцлерки Німеччини і президента Франції.

Ердоган анонсував зустріч з Меркель і Макроном з приводу біженців
Фото: EPA/UPG

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив про прийдешній візит до Стамбула канцлерки Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Еммануеля Макрона і, можливо, британського прем'єр-міністра Бориса Джонсона.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

За словами Ердогана, вони зустрінуться 17 березня, щоб обговорити проблеми біженців. Про це він заявив після повернення в Туреччину з Брюсселя, де обговорював ситуацію з лідерами ЄС та НАТО.

Федеральний уряд Німеччини поки що дату зустрічі не підтвердив.

Нагадаємо, 28 лютого Ердоган відкрив кордони з ЄС, що спричинило потужний приплив біженців до кордону з Грецією. Афіни скерували в прикордонну зону додаткові поліцейські сили, які застосовують проти мігрантів сльозогінний газ і водомети.

Брюссель звинуватив Туреччину у використанні мігрантів як засобу тиску і закликав Ердогана дотримуватися угоди про біженців 2016 року, згідно з якою Туреччина отримала фінансову підтримку, обіцяючи стримувати наплив біженців у Європу. Зі свого боку Туреччина звинувачує ЄС у невиконанні зобов'язань за угодою, зокрема, Анкара стверджує, що отримала лише половину із запланованих 6 млрд євро.

Ердоган у Брюсселі говорив про актуалізацію міграційної угоди з ЄС. За його словами, міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу і голова зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель готують пропозиції до чергового саміту лідерів ЄС 26 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram