ГоловнаСвіт

Верховний лідер Ірану скасував новорічну промову через коронавірус

Перський новий рік відзначають 21 березня.

Верховний лідер Ірану скасував новорічну промову через коронавірус
Верховный лидер Ирана аятолла Али Хаменеи
Фото: EPA/UPG

Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї скасував свою промову з нагоди перського нового року, який відзначають 21 березня, через поширення коронавірусу в країні. Про це пише AFP.

"Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї скасував щорічну промову, що знаменує початок перського нового року. Про це оголосили в понеділок у його офісі на тлі зростання захворюваності на коронавірус", - сказано в повідомленні.

Станом на понеділок в Ірані 237 осіб померли внаслідок зараження коронавірусом, Іран - одна з країн, що найбільше постраждала через епідемію після Китаю та Італії.

Щорічний традиційний виступ верховного лідера в місті Мешхед зазвичай визначає головні цілі країни на наступні 12 місяців.

У заяві додано, що рішення про скасування промови в цьому році було прийнято "через поширення коронавірусу і суворі рекомендації медичних експертів і посадових осіб уникати масових зібрань і подорожей... щоб уповільнити поширення хвороби".

Місто Мешхед - ключова шиїтська святиня. Це також батьківщина Хаменеї і столиця іранської провінції Хорасан Разаві.

Нагадаємо, кількість людей, які занедужали на коронавірус у світі, перевищила 114 тисяч, видужали - більш ніж 64 тисячі. Друге місце за кількістю заражених і загиблих займає Італія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram