ГоловнаСвіт

Туреччина блокуватиме повернення біженців з Греції

Голова МВС Туреччини повідомив, що через сутички з грецькими прикордонниками загинуло троє біженців.

Туреччина блокуватиме повернення біженців з Греції
Фото: EPA/UPG

Турецька сторона направить на кордон з Грецією тисячу спеціальних поліцейських, щоб не допустити повернення в країну біженців після відкриття для них кордону з Євросоюзом. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу, передає Bloomberg.

За його словами, в результаті сутичок на кордоні з грецькими прикордонниками, загинуло троє людей і 164 поранені.

"Вони намагалися відтіснити 4900 біженців назад до Туреччини", - сказав Сойлу.

Він також зазначив, що понад 139 тис. біженців перетнули 200-кілометровий сухопутний кордон Туреччини з Грецією.

Нагадаємо, 4 березня турецька сторона повідомляла, що грецька поліція застрелила одного мігранта і поранила ще п'ятьох людей, коли ті намагалися перетнути кордон.

Раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган попереджав, що "мільйони" мігрантів і біженців невдовзі відправляться в Європу. Туреччина не може впоратися з новою хвилею біженців після ескалації сирійського конфлікту. Потім Едроган відкрив кордони з Європою для них.

1 березня поліція Греції застосувала водомети і сльозогінний газ проти мігрантів з Туреччини. Біженці закидали загони поліції камінням та іншими предметами. Під час сутичок на прикордонному переході на річці Еврос, закритому з 28 лютого, один поліцейський отримав поранення.

3 березня також повідомляли, що Грецька берегова охорона стріляла в море біля човна з мігрантами, щоб не допустити перетину ними кордону. Мігрантів з іншого човна біля узбережжя грецького острова Лесбос розгнівані місцеві жителі зустрічали криками "Ідіть геть!".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram