ГоловнаСвіт

Німеччина і Росія заборонили вивезення медичних масок через коронавірус

Заборона не поширюється на гуманітарну допомогу.

Німеччина і Росія заборонили вивезення медичних масок через коронавірус
Фото: EPA/UPG

Німеччина і Росія ввели тимчасову заборону на вивезення медичних масок та інших засобів захисту від інфекції.

У середу, 4 березня, кризовий штаб у міністерствах охорони здоров'я і внутрішніх справ ФРН заборонив експорт медичних масок, рукавичок, захисних костюмів і низки інших засобів захисту.

Винятки можуть бути зроблені тільки в рамках міжнародних гуманітарних акцій, передає Німецька хвиля.

Крім того, федеральне міністерство охорони здоров'я взялося за централізовану закупівлю медичних засобів захисту для приватних лікарських кабінетів, лікарень і профільних відомств.

Кризовий штаб в уряді Німеччини також порекомендував німцям, ізольованим через коронавірус в інших європейських країнах, залишатися під карантином до його завершення. Так, німецькі відпускники, що перебувають під карантином в готелі на іспанському острові Тенеріфе, не повернуться до Німеччини до 10 березня.

Раніше того самого дня уряд Російської Федерації опублікував постанову, що забороняє експорт 17 категорій медичних засобів захисту, зокрема: масок, захисних окулярів, комбінезонів і костюмів хімічного захисту та хірургічних рукавичок. Водночас рішення не поширюється на гуманітарну допомогу, а також товари, які громадяни вивозять за кордон для особистого користування.

Заборона діятиме до 1 червня.

Водночас агентство AFP з посиланням на високопоставленого представника італійського відомства цивільної оборони повідомило про отримання Італією 800 тисяч медичних масок з ПАР. При цьому країні необхідно ще не менш ніж 10 мільйонів масок, вважає співрозмовник агентства.

Італія стала епіцентром епідемії коронавірусу в Європі. У цій країні захворіли понад 2,5 тисячі осіб, 79 пацієнтів з коронавірусом померли. Німеччина перебуває на другому місці за зараженням коронавірусом у Європі. У ФРН влада підтвердила 244 випадки SARS-CoV-2.

У Росії наразі офіційно виявлено шість випадків захворювання, один з них - у жителя Московської області, ще два - у громадян Китаю в Тюменській області і Забайкаллі. Крім того, в Казань евакуювали трьох росіян з коронавірусом з круїзного лайнера Diamond Princess.

Водночас кількість виявлених заражень коронавірусом SARS-CoV-2 у світі перевищила 94 тисячі. Понад 80 тисяч хворих припадає на Китай. У Південній Кореї - 5600 заражених коронавірусом, в Ірані - майже 3000. Від наслідків захворювання померли загалом 3200 осіб, з них майже 3000 - в Китаї, з якого почалося поширення нового збудника. При цьому одужала 51 тисяча пацієнтів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram