ГоловнаСвіт

Перше інформаційне агентство Азербайджану АЗЕРТАДЖ відзначає 100-річчя Пресс-релиз

Також своє 20-річчя відзначає і веб-портал АЗЕРТАДЖ.

Перше інформаційне агентство Азербайджану АЗЕРТАДЖ відзначає 100-річчя
Фото: 1news.az

Азербайджанське державне інформаційне агентство (АЗЕРТАДЖ) відзначає 100-річчя з дня свого заснування. Це - перше новинне джерело, що є спадщиною Азербайджанської Демократичної Республіки (1918-1920 рр.). На сьогодні агентство співпрацює більш ніж з 50 глобальними інформаційними ресурсами, а його новини потрапляють у стрічки 150 агентств. Лише за останній рік вони взяли понад 15 тисяч матеріалів, наданих АЗЕРТАДЖ.

Як вказує у своїй статті Аслан Асланов, голова правління АЗЕРТАДЖ, з моменту більшовицької окупації агентство неодноразово стикалося з труднощами. У своїй статті він повідомляє, що справжнє відродження ресурсу почалося з першим приходом до влади Гейдара Алієва. «Завдяки особистому авторитету Гейдара Алієва саме АЗЕРТАДЖ другим серед інформаційних агентств союзних республік після "Укрінформу" був оснащений комп'ютерами. Агентству вдалося вийти на провідні позиції з точки зору як матеріально-технічної бази, так і творчого потенціалу».

Асланов згадує, що за часів карабахського протистояння, особливо трагедії в Ходжали, тимчасова радянська влада блокувала азербайджанські ЗМІ, тому «кореспонденти агентства, прямуючи у фронтову зону, наметові містечка вимушених переселенців, готували матеріал, намагаючись довести до міжнародної громадськості правду про тяжку і драматичну ситуацію, що склалася».

Також своє 20-річчя відзначає і веб-портал АЗЕРТАДЖ. Завдяки цьому, як повідомляє Асланов, обсяг і оперативність випуску новин неймовірно збільшилися. «Достатньо відзначити такий факт: якщо до створення веб-сайту ми могли щодня випускати не більш ніж 60-70 новин, то сьогодні цей показник збільшився більш ніж у десять разів. АЗЕРТАДЖ щодня готує і поширює своїми каналами близько 700 інформацій, відео- і фотоновин».

Асланов вказує, що президент Азербайджану Ільхам Алієв продовжує курс свого батька (Гейдара Алієва). За словами Асланова, нинішній голова азербайджанської держави та перша леді країни сприяють роботі АЗЕРТАДЖ. «Завдяки такій увазі і підтримці наше агентство оснащено найсучаснішими технологіями. В цей час у зарубіжних країнах функціонує 21 корпункт АЗЕРТАДЖ. Наші власні кореспонденти регулярно виступають у пресі країн, в яких працюють, зі статтями про Азербайджан. Новий офіс, побудований за розпорядженням Президента, найближчим часом буде передано в розпорядження нашого колективу».

Незабаром співробітники Азербайджанського державного інформаційного агентства сподіваються переїхати в новий офіс, який, за наказом Ільхама Алієва, буде оснащений сучасними технологіями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram