ГоловнаСвіт

Поліція Греції застосувала водомети і сльозогінний газ проти мігрантів з Туреччини

Біженці закидали правоохоронців камінням.

Поліція Греції застосувала водомети і сльозогінний газ проти мігрантів з Туреччини
Фото: EPA/UPG

Щоб перешкодити мігрантам перетнути кордон з території Туреччини, поліцейські Греції застосували проти них важкі водомети і сльозогінний газ.

За повідомленням місцевих ЗМІ, інцидент стався в неділю, 1 березня. Біженці закидали загони поліції камінням та іншими предметами, передає Німецька хвиля.

Грецьке радіо повідомило, що в ході сутички на прикордонному переході на річці Еврос, закритому з 28 лютого, один поліцейський зазнав поранення. За даними міністерства міграції в Афінах, лише на цьому переході прикордонники не пропустили на територію країни майже 10 тисяч мігрантів.

Водночас міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу повідомив, що станом на ранок 1 березня, кількість мігрантів, які вирушили до кордонів із Грецією і Болгарією, становить близько 76 тисяч чоловік. У зв'язку з цим грецьке МЗС звинуватило Анкару в цілеспрямованій дезінформації.

Уряд Болгарії повідомив, що обстановка на кордоні з Туреччиною зберігалася спокійна і через нього не перейшов жоден мігрант.

За даними Міжнародної організації з міграції (IOM), на турецькій стороні 212-кілометрового кордону з Грецією ввечері 29 лютого перебувало понад 13 тисяч осіб, які сподіваються проникнути на територію Євросоюзу після відмови Анкари стримувати цей потік.

Нагадаємо, у суботу президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Туреччина більше не буде стримувати нелегальних мігрантів. Це сталося після загострення ситуації в сирійському Ідлібі.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram