ГоловнаСвіт

Перший випадок захворювання SARS-COV-2 зафіксували в Вірменії

29-річний чоловік 28 лютого прилетів з Тегерана.

Перший випадок захворювання SARS-COV-2 зафіксували в Вірменії
Фото: EPA/UPG

У Вірменії виявили перший підтверджений випадок зараження новою коронавірусною інфекцією SARS-COV-2. Про це повідомив прем'єр-міністр країни Нікол Пашинян

За його словами, хворий - 29-річний громадянин Вірменії, який 28 лютого прилетів з Тегерана разом з дружиною.

У чоловіка на момент звернення до медиків була висока температура, але зараз вона спала, і його стан оцінюється як задовільний, повідомив Пашинян. У його дружини результат тесту на коронавірус виявився негативним.

Хворий прилетів спеціальним рейсом, яким з Ірану евакуювали вірменських громадян. Решту 32 пасажирів вже ізолювали. Для них надали «окремі готельні послуги». 

Чи були в літаку громадяни інших країн, не уточнюється.

Раніше, 24 лютого, уряд Вірменії прийняв рішення закрити на два тижні сухопутний кордон з Іраном через велику кількість хворих на коронавірус в цій країні, а також частково обмежив авіасполучення. Ймовірно обмеження будуть продовжені.

Нагадаємо, Іран - один з трьох нових вогнищ епідемії коронавірусної хвороби поряд з Італією і Південною Кореєю. Згідно з офіційними даними, в Ірані підтверджено майже 600 випадків зараження коронавірусом, 43 людини померли, серед них - колишній посол Ірану в Ватикані. Однак ВВС пише, що в країні приховують інформацію про вірус. За даними видання, від SARS-CoV-2 в Ірані померло щонайменше 210 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram