ГоловнаСвіт

Десятки тисяч мігрантів попрямували з Туреччини до кордону з Грецією

У Туреччині заявили, що за добу кордон з Євросоюзом перетнули понад 47 тисяч біженців з Сирії.

Після заяви турецького президента Ердогана на кордоні Греції і Туреччини загострилася ситуація з нелегальними мігрантами, які намагаються потрапити до Євросоюзу. Про це пише Reuters.

Греція заявила про організовану спробу проникнення через її кордон і звинуватила Туреччину в активній допомозі мігрантам.

"Вони не тільки не зупиняють їх, але і допомагають їм", - сказав заступник міністра оборони Алківіадіс Стефаніс про владу Туреччини та мігрантів.

У суботу на контрольно-пропускному пункті Кастаньес мігранти кидали каміння в грецьку прикордонну поліцію, у відповідь правоохоронці використовували світлошумові гранати і сльозогінний газ.

"Учора було 9600 спроб порушити наші кордони, і всі вони були успішно врегульовані", - заявив заступник міністра.

У неділю мігранти продовжили перебиратися морем до Греції з Туреччини.

Міжнародна організація з міграції заявила, що вздовж грецько-турецького кордону вранці в неділю зібралося вже 13 тисяч осіб, передає DW.

За даними співробітників організації, мігранти приїжджали на кордон на машинах, таксі, в автобусах зі Стамбула. Більшість з них - чоловіки, також були помічені сім'ї з маленькими дітьми.

Уночі співробітники організації роздавали їжу і речі першої необхідності. Відзначається, що в той час температура опустилася майже до нуля градусів, а вітер був досить сильним.

Міністр міграції Греції Нотіс Міттарачі зазначив, що уряд спробує уникнути масового потоку біженців: «Ця країна не є безкоштовною для всіх».

У той же час міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу повідомив, що в суботу після заяви Ердогана про відкриття кордону з Євросоюзом її перетнули понад 47 тисяч біженців з Сирії.

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Єврокомісія готова надати додаткову підтримку Греції і Болгарії в охороні їх кордонів.

Нагадаємо, в суботу президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Туреччина більше не буде стримувати нелегальних мігрантів. Це сталося після загострення ситуації в сирійському Ідлібі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram