ГоловнаСвіт

Влада Франції закликала відмовитися від рукостискань через коронавірус

Кількість підтверджених випадків у країні збільшилася до 57.

Влада Франції закликала відмовитися від рукостискань через коронавірус
Фото: EPA/UPG

Влада Франції в п'ятницю, 28 лютого, рекомендувала громадянам утримуватися від рукостискань, щоб запобігти зараженню коронавірусом SARS-CoV-2.

Кількість підтверджених випадків у країні збільшилася з 19 до 57, передає Reuters.

За словами міністра охорони здоров'я Олів'є Верана, Франція також буде закривати кілька шкіл в районі Уаза на північ від Парижа після закінчення канікул, щоб зупинити поширення коронавірусу.

"Вірус зараз циркулює на нашій території... Я рекомендую, щоб люди наразі не потискали одне одному руки", - сказав Веран журналістам на щоденному брифінгу.

Міністр оборони Флоренс Парлі у своєму twitter заявила, що кілька випадків зараження COVID-19 були виявлені на військовій базі "Creil", на півночі від Парижа.

Офіс президента Франції Еммануеля Макрона заявив у п'ятницю, що в суботу, 29 лютого, уряд збереться для обговорення кризи в галузі охорони здоров'я.

У четвер міністерство охорони здоров'я Франції повідомило про те, що SARS-CoV-2 виявлено у 38 осіб на території країни. Двоє з них померли, 12 були вилікувані і 24 госпіталізовані, причому двоє з них перебувають у "важкому стані".

Епідемія коронавірусу нового типу, що спалахнула в Китаї наприкінці 2019 року, охопила вже майже 60 країн світу. Епіцентром поширення захворювання в Європі стала Італія. Загальна кількість випадків зараження - 83,5 тисячі, зокрема у п'яти громадян України. Жертвами коронавірусу стали 2858 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram