ГоловнаСвіт

Путін і Ердоган провели телефонну розмову після загибелі турецьких військових в Ідлібі

У Кремлі заявили, що сторони домовилися про координацію подальших дій.

Путін і Ердоган провели телефонну розмову після загибелі турецьких військових в Ідлібі
Владимир Путин и Реджеп Тайип Эрдоган (архивное фото)
Фото: EPA/UPG

Президент Туреччини Реджеп Ердоган і російський президент Володимир Путін провели телефонну розмову після авіаудару в сирійській провінції Ідліб.

Про це повідомляють на сайті Кремля.

"Продовжено предметний обмін думками щодо ситуації в Сирії. Висловлено серйозну заклопотаність ескалацією напруження в Ідлібі, що призвела до численних жертв, у тому числі серед турецьких військовослужбовців. Акцентовано важливість підвищення ефективності координації по каналах міністерств оборони Росії і Туреччини", - йдеться в заяві російського уряду.

Інших подробиць не повідомляють.

Нагадаємо, в сирійській провінції Ідліб у результаті авіаудару сил режиму Башара Асада, підтримуваного Росією, загинули понад 30 турецьких військовослужбовців.

Туреччина стверджує, що Росія була заздалегідь повідомлена про місця дислокації турецьких військових в сирійській провінції Ідліб, проте по них однаково завдано авіаудару, в результаті якого загинули не менш ніж 33 військовослужбовців, десятки були поранені.

Міноборони Росії раніше заявило, що російська сторона не причетна до авіаударів, а сирійська армія обстріляла військових, які "опинилися в бойових порядках загонів терористів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram