ГоловнаСвіт

Швейцарія до 15 березня забороняє всі масові заходи через коронавірус

Станом на 28 лютого кількість хворих у країні збільшилася до 15 осіб.

Швейцарія до 15 березня забороняє всі масові заходи через коронавірус
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Швейцарія до 15 березня скасовує всі масові заходи з присутністю понад тисячі осіб через поширення по Європі коронавірусу SARS-CoV-2.

Про це повідомляє Independent.

У заяві уряду йдеться, що Федеральна рада ставить своїм головним завданням захист населення.

"Рада реагує на останні події з поширенням коронавірусу і класифікує ситуацію у Швейцарії як "особливу" з погляду закону про епідемії", - наголошено в заяві.

Про перший підтверджений випадок захворювання у Швейцарії було оголошено у вівторок, 25 лютого. Станом на 28 лютого кількість хворих зросла до 15 осіб.

Зазначають, що наступним великим заходом мав стати Женевський автосалон, який щороку відвідують понад 500 тис. осіб. Він мав розпочатися 5 березня і тривати до 15 березня. Раніше також повідомляли, що заплановану на 17 лютого Женевську міжнародну виставку винаходів перенесено на пів року.

Нагадаємо, в європейських країнах зростає число випадків зараження новим типом коронавірусу. Влада активізує заходи боротьби з поширенням захворювання. Найскладніша ситуація - в Італії, де кількість інфікованих перевищила 500 осіб. При цьому 14 хворих померли, 42 одужали. Докладно читайте в матеріалі LB.ua "Коронавірус в Італії. Або як регіони та уряд Італії паніку долають".

Коронавірус SARS-CoV-2, що спричиняє пневмонію, поширився з китайського міста Ухань - адміністративного центру китайської провінції Хубей - у грудні 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram