ГоловнаСвіт

Макрон закликав Європу скоординувати зусилля в боротьбі з коронавірусом

За словами президента Франції, країни ЄС діють відповідно до рекомендацій вчених і лікарів.

Макрон закликав Європу скоординувати зусилля в боротьбі з коронавірусом
Фото: EPA/UPG

Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що європейські країни повинні демонструвати населенню, що вони тісно співпрацюють для ефективної боротьби з новим типом коронавірусу COVID-19.

Про це він заявив під час візиту до Італії, передає "Інтерфакс-Україна".

"Важливо показати, що кожна країна вживає заходів, тісно координуючись при цьому на європейському рівні", - сказав Макрон.

Він також додав, що країни ЄС діють відповідно до рекомендацій вчених і лікарів.

Нагадаємо, в європейських країнах зростає кількість випадків зараження новим типом коронавірусу COVID-19. Влада активізує заходи із боротьби з поширенням захворювання. Найбільш складна ситуація - в Італії, де кількість інфікованих перевищила 500 осіб. Водночас 14 хворих померли, 42 одужали. Детальніше читайте в матеріалі LB.ua "Коронавірус в Італії. Або як регіони та уряд Італії паніку долають".

Раніше випадки зараження також були зафіксовані в Греції, на материковій частині Іспанії, в Хорватії, Австрії та в інших країнах ЄС.

Коронавірус COVID-19, що викликає пневмонію, почав поширюватися з китайського міста Ухань - адміністративного центру китайської провінції Хубей - у грудні 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram