ГоловнаСвіт

У Норвегії повідомили про перший випадок коронавірусу, у Фінляндії - про другий

Мешканка Норвегії заразилася в Китаї, жінка з Гельсінкі - в Італії.

У Норвегії повідомили про перший випадок коронавірусу, у Фінляндії - про другий
Коронавирус штамм 2019-nCoV
Фото: Global Look Press

Перший випадок коронанавірусу нового типу підтверджено в Норвегії.

Згідно з повідомленням норвезького видання NRK, COVID-19 виявлено в жительки міста Тромсе на півночі країни.

Жінка в минулі вихідні повернулася до Норвегії з регіону Китаю, "де було багато заражених". Вона перебуває на карантині у власній квартирі. Результати тесту з'явилися 26 лютого. Самопочуття жінки нормальне.

Влада країни вважає малоймовірним, що вона становить ризик зараження для інших.

Раніше коронавірус виявили у 26-річного студента з Норвегії, який живе і вчиться у Флоренції.

У Фінляндії коронавірус виявили в мешканки Гельсінкі, яка прилетіла в неділю, 23 лютого, з Італії. Це вже другий випадок інфікування в країні, повідомляє Yle.

Жінка заразилася в Мілані. Після повернення до Фінляндії вона самостійно прийшла на обстеження. Зараз вона в одній з лікарень Гельсінкі. У неї температура, але її стан не викликає побоювань. Старший лікар-інфекціоніст Аско Ярвінен зазначив, що жінка перебуває в лікарні тільки для того, щоб не заразити інших.

Заражена летіла до Фінляндії сама з пересадкою і була в тісному контакті (спілкувалася понад 15 хвилин) тільки з двома людьми. З ними вже зв'язалися, у них поки що немає жодних симптомів.

Як зазначив Ярвінен, ці люди зараз перебувають вдома і їм надані інструкції звернутися до лікаря, якщо в них з'являться симптоми коронавірусу. За його словами, наразі ризику заразитися вірусом у Фінляндії немає.

Першим носієм вірусу у Фінляндії виявилася туристка з Китаю. На початку лютого її виписали з лікарні в Лапландії після того, як аналізи підтвердили, що в неї немає інфекції.

Згідно з останніми даними, у світі зареєстровано понад тисячу підтверджених випадків зараження коронавірусом COVID-19 у десятках країн (переважна кількість випадків - у китайській провінції Хубей) і понад 2700 смертей.

У Європі епіцентром поширення коронавірусу стала Італія. Там зафіксували 12 смертей від інфекції і понад 400 випадків зараження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram