ГоловнаСвіт

Помпео звинуватив Китай і Іран у приховуванні інформації про коронавірус

Ці країни є лідерами за кількістю інфікованих і жертв COVID-19.

Помпео звинуватив Китай і Іран у приховуванні інформації про коронавірус
Майкл Помпео
Фото: president.gov.ua

Держсекретар США Майк Помпео звинуватив Китай і Іран в цензурі і спробах приховати дані про масштаби поширення коронавірусу COVID-19.

Про це повідомляє АР.

Помпео розкритикував Пекін за те, що китайська влада видворила з країни трьох журналістів The Wall Street Journal і заявив, що доступ до правдивої інформації про вірус важливий для громадськості і медиків.

"Вигнання наших журналістів знову викриває проблему уряду, що призвело до атипової пневмонії, а тепер і коронавірусу, а саме до цензури. Це може мати смертельні наслідки", - сказав Помпео про Китай.

"Якби Китай дозволив своїм та іноземним журналістам і медикам вільно говорити і отримувати інформацію, китайські чиновники і представники інших країн набагато краще підготувалися б до відповіді на цей виклик", - сказав головний дипломат США під час пресконференції в Держдепартаменті.

Стосовно Ірану, який зараз посідає друге місце за кількістю інфекцій після Китаю, і де напередодні коронавірусом заразився заступник голови МОЗ, Помпео сказав, що США "глибоко стурбовані" тим, що уряд "можливо, приховав важливі відомості про спалах хвороби".

"Усі країни, включаючи Іран, повинні розповісти правду про коронавіруси і співпрацювати з міжнародними організаціями з надання допомоги", - підкреслив Помпео.

Раніше повідомлялося, що Іран - один з трьох нових осередків епідемії коронавірусної хвороби COVID-19 поряд з Італією і Південною Кореєю.

Станом на 25 лютого офіційно зареєстрували 95 випадків зараження, 15 осіб померли, в тому числі троє - за останню добу.

У Китаї зафіксовано понад 80 тисяч випадків інфікування COVID-19. Відомо про більш ніж 2 тисячі смертей.

У той же час уже понад 30 тис. осіб у світі вилікувані від коронавірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram