ГоловнаСвіт

Голлівудського продюсера Вайнштейна визнали винним у зґвалтуванні і злочинному статевому акті

За ще трьома статтями звинувачення його виправдали.

Голлівудського продюсера Вайнштейна визнали винним у зґвалтуванні і злочинному статевому акті
Фото: EPA/UPG

Голлівудський кінопродюсер Харві Вайнштейн був визнаний винним за двома з п'яти обвинувальних статей, пише CNN. Вердикт виносила колегія присяжних.

"Вайнштейн винен у скоєнні злочинного статевого акту першого ступеня і зґвалтуванні третього ступеня", - повідомили журналісти із судової зали.

Під час судових засідань показання проти Вайнштейна дали шестеро жінок. Вони заявили, що режисер піддав їх сексуальному насильству, хоча Вайнштейну пред'явлено кримінальне звинувачення тільки щодо двох з них. Іншим було дозволено давати свідчення, щоб встановити модель поведінки.

Звинувачення ґрунтувалося на свідченнях колишньої асистентки телепродакшена Міріам Хейлі, яка повідомила, що Вайнштейн нав'язав їй оральний секс в його квартирі в 2006 році, і колишньої актриси Джесіки Манн, яку він зґвалтував в готельному номері в 2013 році.

При цьому Манн і Хейлі визнали, що вони продовжували бачитися з Вайнштейном після передбачуваних нападів, а потім мали статевий контакт з ним. Це свідоцтво ускладнило справу звинувачення.

За звинуваченням в так званому хижацькому сексуальному насильстві присяжні не визнали режисера винним. В іншому випадку йому могло б загрожувати довічне ув'язнення.

За ті статті, за якими Харві Вайнтшейн був визнаний винним, йому загрожує від п'яти до 25 років.

Нагадаємо, в жовтні 2017 року десятки актрис звинуватили Вайнштейна в домаганнях. Незабаром після цього подібні звинувачення надійшли і на адресу інших знаменитостей зі світу кіно і політики. Самого Вайнштейна звільнили з ради директорів компанії і виключили зі складу американської Кіноакадемії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram