ГоловнаСвіт

Прем'єр Малайзії, який сумнівався у відповідальності Росії в катастрофі MH17, подав у відставку

Махатхір Мохамад надіслав прохання про відставку королеві Малайзії.

Прем'єр Малайзії, який сумнівався у відповідальності Росії в катастрофі MH17, подав у відставку
Махатхир Мохамад
Фото: eadaily.com

Прем'єр-міністр Малайзії Махатхір Мохамад подав у відставку.

Про це повідомляє Al Jazeera із посиланням на заяву голови уряду.

У заяві зазначено, що прем'єр-міністр надіслав прохання про відставку королю Малайзії. Інших подробиць не розкривають.

Раніше Об'єднана партія синів землі Малайзії, лідером якої є Махатхір, вийшла з урядової коаліції "Альянс надії". Reuters із посиланням на джерела також повідомляє, що Махатхір Мохамад піде зі своєї партії.

Махатхір Мохамад народився 1925 року. Він очолював уряд Малайзії від владної партії з 1981 по 2003 рік. У 2018 році Махатхір зайняв посаду прем'єра від опозиційної коаліції.

Нагадаємо, торік Мохамад заявив, що мета міжнародного розслідування у справі про катастрофу лайнера Malaysia Airlines в небі над Україною 2014 року полягала не у встановленні істини, а в обвинуваченні Росії. Так він прокоментував висновки міжнародної слідчої групи, яка оприлюднила імена чотирьох підозрюваних у катастрофі літака: це росіяни Ігор Гіркін (Стрєлков), Сергій Дубинський, Олег Пулатов і українець Леонід Харченко.

Раніше прем'єр Малайзії вже висловлював сумніви з приводу причетності Росії до катастрофи рейсу MH17 через "відсутність незаперечних доказів". За версією Мохамада, літак могли збити українські військові. Малайзія сприймає тільки ту частину висновків, яка стосується типу ракети і її виробництва, і вимагає доказів, що ракету привезли з Росії. Такого погляду дотримується і Росія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram