ГоловнаСвіт

В Італії заявили про третю жертву коронавірусу

На сьогодні в країні зафіксовано близько 160 випадків зараження.    

В Італії заявили про третю жертву коронавірусу
Фото: ANSA

Влада регіону Ломбардія заявили про третю жертву коронавірусу COVID-19.

Агентство ANSA повідомляє, що жінка страждала онкологічним захворюванням і перебувала в лікарні Кремони в тяжкому стані. У неї був діагностований коронавірус.

Згідно з останніми даними, Італія вийшла на перше місце серед європейських країн щодо поширення нового коронавірусу. На сьогодні зафіксовано близько 160 випадків зараження (з них 78 нових), три особи померли, стан 26 оцінюється як критичний, повідомляє DW.

Спалах зачепив передусім дві італійські провінції Ломбардію і Венето. Уряд Італії закрив 11 міст. Виїжджати з них або в'їжджати до них можна тільки за спеціально виданим дозволом. У закритих містах тимчасово не працюють школи та багато фірм, скасовано громадські та спортивні заходи. Ухвалено рішення скасувати традиційний Венеційський карнавал, намічений на 23-5 лютого.

Нагадаємо, першим померлим від вірусу громадянином ЄС став 78-річний житель італійського регіону Венето. Друга жертва коронавірусу - 77-річна жінка, яка померла в Ломбардії.

Італія - найбільш уражена коронавірусом з європейських країн, ще 31 січня в країні оголосили надзвичайний стан через поширення інфекції.

Спалах захворювання, спричиненого коронавірусом COVID-19, почалася в Китаї наприкінці грудня 2019 року. На сьогодні заразилися у світі трохи менше як 80 тисяч осіб. Від захворювання, що спричиняється вірусом, померли вже майже 2500 чоловік у всьому світі. Абсолютна більшість випадків захворювання і летальних випадків припадає на Китай.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram