ГоловнаСвіт

МВФ оцінив вплив коронавірусу Covid-2019 на зростання світової економіки

За оптимістичним сценарієм, світова економіка втратить лише 0,1% у 2020 році.

МВФ оцінив вплив коронавірусу Covid-2019 на зростання світової економіки
Фото: publika.md

Якщо коронавірус не поширюватиметься по світу великими темпами, а Китай скоро відновить виробництво, світова економіка втратить лише 0,1% від прогнозованого зростання на 2020 рік.

Такий прогноз був озвучений директором-розпорядником МВФ Крісталіною Георгієвою під час зборів G-20, повідомляє Укрінформ.

"У нашому основному сценарії, який розглядається зараз, вводяться заявлені заходи, й економіка Китаю повернеться до нормального стану в другому кварталі. У результаті вплив на світову економіку може бути відносно незначним і короткочасним", - зазначила глава МВФ.

Вона нагадала, що, за попередніми прогнозами, до того як вірус завдав удару по Китаю і почав поширюватися по світу, передбачалося, що рівень світового зростання збільшиться з 2,9% минулого року до 3,3% у нинішньому.

"За поточним сценарієм, економічне зростання Китаю 2020 року становитиме 5,6%. Це на 0,4 процентного пункту нижче, ніж МВФ вказував у прогнозі за січень. Таким чином, зростання світової економіки буде приблизно на 0,1 процентного пункту нижчим (від прогнозованого, - ред.)", - зазначила Георгієва.

Водночас вона наголосила, що Фонд також не виключає більш грізних сценаріїв, "коли поширення вірусу триватиме довше в усьому світі, і наслідки для зростання будуть більш затяжними".

Як повідомлялося, за минулу добу в Китаї жертвами коронавірусу стали 97 осіб. Станом на 23 лютого вірус виявили у 76 936 осіб, загальна кількість загиблих від захворювання збільшилася до 2442 осіб. При цьому лікарі вилікували і виписали 22 888 чоловік, у яких підтвердився діагноз.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram