ГоловнаСвіт

Грузія обмежила авіасполучення з Іраном через COVID-19

Запроваджено суворий контроль на сухопутному кордоні із сусідніми країнами.

Грузія обмежила авіасполучення з Іраном через COVID-19
Фото: Agenda.ge

У зв'язку з повідомленнями про поширення на території Ірану коронавірусу (COVID-19) Грузія 23 лютого ввела обмеження на авіасполучення з цією країною.

Згідно з рішенням уряду Грузії, обмежено переміщення фізичних осіб з Ірану в Грузію і навпаки, передає Інтерфакс-Україна.

"Як відомо, зараз після Китаю найвищий показник поширення коронавірусу зафіксовано в Ірані. (...) За наявною інформацією, іранський уряд вживає всіх заходів для запобігання подальшим випадкам коронавірусу, а також здійснює скринінг пасажирів, що виїжджають з Ірану. Попри зазначене, виходячи із ситуації, що склалася, уряд Грузії ухвалив рішення обмежити переміщення фізичних осіб з Ісламської республіки Іран до Грузії і навпаки", - сказано в заяві МЗС.

За інформацією відомства, на цьому етапі буде припинено доправлення пасажирів з Ірану в Грузію.

При цьому МЗС зазначає, що авіакомпаніям буде надана можливість забрати в Іран туристів, які вже перебувають у Грузії

"На цьому етапі для переміщення відкритим залишиться сухопутний кордон, проте будуть введені суворі обмеження і в цьому напрямку ведеться активна робота з сусідніми державами", - зазначають у відомстві.

"Уряд Грузії спостерігає за розвитком подій і також продовжує роботу із сусідніми Азербайджаном і Вірменією. У майбутньому, якщо виникне потреба, не виключаємо запровадження обмежень на переміщення на сухопутному кордоні", - заявляють у грузинському МЗС.

Своєю чергою Мінекономрозвитку Грузії уточнює, що іранським "авіакомпаніям Taban Airlines, Qeshm Airlines і Zagros Airlines дозволено літати до Грузії на порожньому борту і забезпечувати перевезення грузинських туристів в напрямку Ірану". "Обмеження діє доти, доки не знизяться ризики виниклої в Ірані епідемситуації", - наголошують у міністерстві.

Раніше Грузія призупинила пряме авіасполучення з Китаєм, де виник осередок COVID-19, а також евакуювала своїх громадян, які висловили бажання покинути територію КНР.

За інформацією Міністерства охорони здоров'я Грузії, на цьому етапі в країні не зафіксовано жодного випадку захворювання на новий коронавірус.

Тим часом посольство Вірменії в Тегерані оголосило, що тимчасово припиняє роботу консульської служби у зв'язку з поширенням коронавірусу в Ірані, а МЗС Азербайджану настійно закликає співгромадян дотримуватися запобіжних заходів у зв'язку з COVID-19 під час відвідування Ірану.

З 23 лютого через спалах короновірусу кордон з Іраном закрили Туреччина й Афганістан.

У неділю близькосхідні ЗМІ з посиланням на іранську владу повідомили, що ще троє людей померли в Ірані від коронавірусу COVID-19. Таким чином, число жертв вірусу в Ірані досягло восьми чоловік. Крім того, ще у 43 виявлено COVID-19, вони проходять лікування.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram