ГоловнаСвіт

У Каліфорнії п'ятеро людей потрапили до лікарні через атаку 40-тисячного рою бджіл

Владі довелося перекрити вулицю.

Кілька людей були госпіталізовані в Пасадені, штат Каліфорнія, після того, як їх покусали бджоли, які жили у водостічному жолобі місцевого готелю. Про це пише The Guardian.

"Рій з 40 тисяч так званих африканізованих бджіл змусив місцеву владу закрити вулицю, на якій розташований готель", - йдеться в повідомленні.

Фото: https://twitter.com/CBSLARachel

Після атаки бджіл на місце прибули поліцейські та пожежники, у результаті в лікарні опинилися двоє офіцерів поліції, двоє пожежників і один цивільний.

Представник місцевої асоціації бджолярів заявив ЗМІ, що комах, ймовірно, щось налякало: якийсь шум, вібрація або щось схоже.

Поліцейські та пожежники спочатку намагалися приборкати бджіл за допомогою диму, але потім були змушені знищити їх піною для гасіння.

Фото: https://twitter.com/CBSLARachel

Африканізовані бджоли походять від гібрида африканських і європейських бджіл, які були експериментально виведені в Південній Америці у 1950-ті. В результаті помилки бджоли покинули лабораторію і влаштувалися в дикій природі, почавши розмножуватися з місцевими видами. Через звичку агресивно захищати свої гнізда вони отримали прізвисько "бджоли-вбивці".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram