ГоловнаСвіт

Сандерс виграв на попередніх виборах від демократів у Неваді

Він зміцнив шанси стати головним кандидатом Демпартії на президентських виборах у листопаді.

Сандерс виграв на попередніх виборах від демократів у Неваді
Берни Сандерс
Фото: EPA/UPG

Сенатор від Вермонту Берні Сандерс став переможцем кокусів (процес визначення єдиного кандидата на президентських виборах, які пройдуть у листопаді) Демократичної партії в Неваді, пише CNN.

Після підрахунку 50% бюлетенів сенатор Сандерс набирає 47% голосів, у колишнього віцепрезидента США Джо Байдена - 28%. Далі йдуть ексмер міста Саут-Бенд (штат Індіана) Піт Буттіджич і сенатор від Массачусетса Елізабет Ворен.

Так, на трьох минулих заходах демократів Берні Сандерсу вдалося двічі вийти в лідери. 12 лютого він переміг на праймериз демократів у Нью-Гемпширі, Піт Буттіджич посів друге місце, тоді як Байден, який вважався фаворитом гонки, опинився лише на п'ятому місці.

Підсумки минулих кокусів у штаті Айова не вдалося підбити відразу, Сандерс тоді оголосив себе переможцем, але 6 лютого стало відомо, що Піт Буттіджич обійшов його з мінімальною перевагою, а Байден посів четверте місце.

Серія первинних партійних виборів - кокусів і праймериз - завершиться в липні. Дві партії США - республіканці і демократи - визначать своїх кандидатів у президенти.

Вибори президента США заплановані на листопад 2020 року. Від Республіканської партії на них братиме участь нинішній президент Дональд Трамп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram