ГоловнаСвіт

В Італії за день підтвердили 16 нових випадків коронавірусу

Режим обов'язкового карантину введено для 250 осіб, ізольовані десять прилеглих населених пунктів.

В Італії за день підтвердили 16 нових випадків коронавірусу
Коронавирус штамм 2019-nCoV
Фото: Global Look Press

У регіоні Ломбардія на півночі Італії зафіксовано 14 випадків зараження коронавірусом. Ще два випадки зараження зафіксовані в місті Падуя в регіоні Венето.

Агентство ANSA повідомляє, що в реанімацію потрапив 38-річний житель міста Кодоньо за 60 км від Мілана. На початку лютого він вечеряв з другом, що побував у Китаї, тест якого показав негативний результат. Заразилися вагітна дружина і знайомий хворого.

Зараз чоловік з дихальною недостатністю перебуває в реанімації, медики оцінюють його стан як вкрай важкий. Саме тому неможливо перевезти його в Міланську лікарню Sacco, куди вже доставили його дружину.

Решта інфіковані - також пацієнти і лікарі лікарні Кодоньо.

Йдеться про перші випадки зараження COVID-19 всередині країни. До 21 лютого в Італії було три підтверджені випадки зараження коронавірусом.

У зв'язку з виявленням нових випадків зараження режим обов'язкового карантину введено для 250 осіб, які контактували з хворими. Жителям Кодоньо і дев'яти суміжних населених пунктів (загальне число жителів - приблизно 40 тис. чоловік) рекомендовано не залишати свої будинки без крайньої необхідності.

За розпорядженням місцевої влади закриті всі суспільні установи.

"Згідно з розпорядженням Міністерства охорони здоров'я, всі, хто вступав в контакт з інфікованими, будуть в обов'язковому порядку поміщені на карантин", - заявив прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте.

Перші випадки зараження коронавірусом в Італії зафіксували в січні. Влада відразу ж призупинила авіасполучення з Китаєм, який став епіцентром поширення Covid-2019.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram