ГоловнаСвіт

Соратник Саакашвілі вийшов з грузинської в'язниці після семи років ув'язнення

Ексголова МВС і колишній прем'єр Вано Мерабішвілі оголосив про повернення в політику.

Соратник Саакашвілі вийшов з грузинської в'язниці після семи років ув'язнення
Аано Мерабишвили
Фото: http://pirweli.com.ge

Колишній міністр внутрішніх справ і експрем'єр Грузії Вано Мерабішвілі вийшов з в'язниці, в якій провів сім років в ув'язненні в одиночній камері.

Про це повідомляють "Новини-Грузія".

52-річного Мерабішвілі біля колонії в Тбілісі (так званої Матросівської в'язниці) зустрічали сотні прихильників, журналісти й однодумці.

"Я хочу подякувати моїм близьким, моїм прихильникам, тим людям, які зібралися тут і які вболівають здалеку. Завдяки їхній підтримці та надії на майбутнє, я зберіг силу, віру та впевненість у продовженні боротьби для того, щоб Грузія сьогодні ж позбулася цього режиму", - заявив Мерабішвілі в своєму першому коментарі ЗМІ.

Він пообіцяв повернутися у велику політику і до кінця 2020 року усунути від влади партію "Грузинська мрія". До якої саме політсили приєднається він сам, Мерабішвілі не уточнив.

"Що стосується партії. Я не робив заяв на цю тему, оскільки був в ізоляції, далеко від поточних процесів. Також я не можу зробити заяви на цю тему, бо за п'ять хвилин, як я на волі, нічого не змінилося", - сказав він.

Нагадаємо, експрем'єр Грузії, соратник третього президента Михайла Саакашвілі Мерабішвілі після зміни влади в країні був заарештований і засуджений до п'яти років в'язниці. Його звинуватили в перевищенні службових повноважень, підкупі виборців і недоцільній витраті державних коштів. Йому також інкримінували незаконне привласнення дачі в селі Кваріаті.

20 лютого 2020 року термін ув'язнення Мерабішвілі повністю завершився.

Минулого року Мерабішвілі відмовили в умовно-достроковому звільненні. А в січні 2017 року Мерабішвілі, вже перебуваючи в ув'язненні, відмовився від посади генерального секретаря партії "Єдиний національний рух".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram