ГоловнаСвіт

Число нових заражень коронавірусом у Китаї за добу знизилося вчетверо

За останню добу підтверджено 394 нові випадки.

Число нових заражень коронавірусом у Китаї за добу знизилося вчетверо
Фото: EPA/UPG

У Китаї скоротилася кількість випадків зараження коронавірусом COVID-19. Так, за останню добу підтверджено 394 нові випадки зараження.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на Національну комісію охорони здоров'я КНР.

Днем раніше влада країни повідомляла про 1749 нових хворих.

Спад обумовлений зміною методу діагностики інфекції, пояснили в комісії. Загалом у країні вірус виявлено у 74 576 осіб.

Крім того, за останній день у Китаї ще 114 осіб померли від запалення легенів, що його спричинює новий вірус. Таким чином, з початку спалаху в країні загинули вже 2118 осіб.

В Японії померли двоє пасажирів круїзного лайнера Diamond Princess, заражені коронавірусом. Хворим, чоловікові і жінці, було понад 80 років. Перші 500 пасажирів, у яких не було виявлено вірус нового типу, почали залишати судно після закінчення двотижневого карантину. Однак кілька сотень пасажирів залишаються на борту. Кожен, хто вступав у контакт з хворими, повинен провести в карантині ще 14 днів.

Нагадаємо, спалах легеневого захворювання, що викликається вірусом нового типу, було зафіксовано в китайському місті Ухань у провінції Хубей наприкінці грудня 2019 року. Випадки зараження за межами КНР були зафіксовані більш ніж у 25 країнах.

19 лютого китайські вчені повідомили, що пік епідемії коронавірусу COVID-19 уже перейдено.

Увечері 19 лютого з Уханя вилетів літак з українцями. Він доставить з Китаю 48 громадян України і 27 іноземців: 8 громадян Аргентини, 5 - Домініканської Республіки, 5 - Еквадору, 4 - Сальвадора, 2 - Коста-Рики і по 1 - Ізраїлю, Чорногорії та Панами. Після прибуття українців відправлять на 14-денну обсервацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram