ГоловнаСвіт

У Китаї просять у видужалих від коронавірусу пожертвувати плазму для лікування нових хворих

Стан тяжко хворих пацієнтів, які отримували інфузії плазми, "покращився протягом 24 годин".

У Китаї просять у видужалих від коронавірусу пожертвувати плазму для лікування нових хворих
Фото: EPA/UPG

Національна комісія охорони здоров'я Китаю закликала хворих, які одужали від коронавірусу, здати кров, щоб можна було витягти плазму для лікування інших хворих, що перебувають у критичному стані.

Про це повідомляє AFP.

Плазма від пацієнтів, які одужали від пневмонії, що спричинена COVID-19, містить антитіла, які можуть допомогти зменшити вірусне навантаження у критично хворих пацієнтів, повідомив офіційний представник Національної комісії охорони здоров'я Китаю на брифінгу 17 лютого.

"Я хотів би закликати всіх вилікуваних пацієнтів пожертвувати свою плазму, щоб вони могли дати надію критично хворим пацієнтам", - сказав глава відділу медичного управління Нацкомісії.

Чиновниця біологічного центру при міністерстві науки і технологій заявила, що минулого тижня одинадцять пацієнтів у лікарні Уханя отримували інфузії плазми. Одного з них уже виписано, один може підвестися з ліжка і ходити, а іншим стає краще.

Китайська національна компанія Biotec Group Co. заявила, що стан тяжко хворих пацієнтів, які отримували інфузії плазми, "покращився протягом 24 годин".

Водночас Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що вивчення використання плазми для лікування нового коронавірусу було "важливим", але попередила, що це необхідно робити "з ретельним дотриманням всіх протоколів безпеки".

Нагадаємо, на материковому Китаї кількість смертей від коронавірусу COVID-19 за добу зросла на 100 і становила 1770 загиблих. Це найменший добовий показник смертності, починаючи з 11 лютого.

Водночас збільшилася кількість нових випадків зараження. Станом на 17 лютого кількість нових хворих в епіцентрі спалаху вірусу, провінції Хубей, становила 1933 людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram