ГоловнаСвіт

У Європі зафіксували першу смерть від коронавірусу

Турист з Китаю помер у Франції.

У Європі зафіксували першу смерть від коронавірусу
Фото: EPA/UPG

У Франції помер турист із Китаю, у якого було виявлено коронавірус. Це перший смертельний випадок від нової хвороби за межами Азії. Про це повідомляє BFM TV з посиланням на міністра охорони здоров'я Франції Аньєз Бузен.

За її словами, йдеться про 80-річного чоловіка, який приїхав до Франції з провінції Хубей 16 січня. 25 січня він був госпіталізований із симптомами нового коронавірусу.

"Його стан стрімко погіршувався. Протягом декількох днів він перебував у критичному стані у відділенні інтенсивної терапії", - сказала міністр.

Бузен додала, що разом з китайським туристом була госпіталізована і його дочка, у якої також виявили коронавірус. Зараз стан її здоров'я не викликає побоювань, і незабаром жінка буде виписана.

Про перших хворих у Франції стало відомо 24 січня. Це були перші випадки виявлення коронавірусу в Європі. За останньою інформацією, всього у Франції захворіли 11 осіб.

До сьогодні за межами материкового Китаю було зафіксовано три смерті від нового коронавірусу: в Гонконзі, Японії і на Філіппінах. Всього жертвами хвороби стали 1526 осіб, з них 1457 - у провінції Хубей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram