ГоловнаСвіт

Президент ФРН звинуватив Росію в анексії Криму "без зважання на міжнародне право"

Вашингтон і Пекін також роблять світ "дедалі менш безпечним".

Президент ФРН звинуватив Росію в анексії Криму "без зважання на міжнародне право"
Фото: zn.ua

Президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр звинуватив США, Китай і Росію в національному егоїзмі, який призводить до "зростання недовіри, зростання озброєнь і нестачі безпеки".

Про це президент заявив у промові, що відкриває Мюнхенську конференцію з безпеки, у п'ятницю, 14 лютого, передає DW.

За його словами, девізом адміністрації США є теза, що кожна країна повинна "ставити свої інтереси вище від чужих". "Начебто, коли кожен думає про себе, враховані інтереси всіх", - зазначив Штайнмаєр, втім наголосив на важливості трансатлантичної співпраці.

Президент Німеччини звинуватив Росію в анексії Криму, що сталася "без зважання на міжнародне право". "Вона знову використала військову силу і вчинила насильницьке переміщення кордонів інструментом політики", - наголосив Штайнмаєр. Наслідком таких дій, на його думку, є непередбачуваність і відсутність безпеки.

Китай, що став важливим членом міжнародних інститутів, за словами глави німецької держави, "визнає міжнародне право тільки там, де це не суперечить його власним інтересам", що виявляється в його діях "проти меншин" і політиці в Південно-Китайському морі, що загрожує сусідам.

Ці дії шкодять нам усім, адже гарантування власної безпеки за рахунок інших призводить до "зростання недовіри, зростання озброєнь і нестачі безпеки", попередив Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Нагадаємо, у Мюнхенській конференції з питань безпеки візьме участь президент України Володимир Зеленський. Він виступить на окремій сесії, присвяченій Україні, а також проведе низку міжнародних зустрічей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram