ГоловнаСвіт

Жертвами урагану в Європі стали щонайменше шестеро людей

Без електрики по всій Європі залишаються сотні тисяч будинків.

Жертвами урагану в Європі стали щонайменше шестеро людей
Фото: EPA/UPG

У результаті потужного урагану в Німеччині, Польщі, Швеції, Словенії та Великобританії загинули шестеро людей, також є травмовані. Без електрики по всій Європі залишаються сотні тисяч будинків, передає DW.

Так, на польському гірськолижному курорті Буковина-Татшанська, недалеко від кордону зі Словаччиною, загинули дві жінки - мати і дочка. Трагедія сталася через те, що сильний вітер зірвав дах з будівлі, який впав на людей, що стояли біля лижного підйомника. В результаті інциденту ще три людини отримали травми.

На шведському озері Феген перекинувся човен з двома людьми. В результаті одна людина загинула, інша досі вважається зниклою безвісти, передає місцеве видання Aftonbladet.

Крім того, в результаті падіння дерева на автомобіль загинула одна людина на півночі Словенії. Аналогічний смертельний випадок стався на півдні Англії.

У Німеччині на півдні федеральної землі Гессен загинув водій вантажівки під час аварії, яка була викликана наслідками урагану. Так, водій врізався на автобані в пересувний знак - сигналізатор небезпеки, встановлений під час збирання гілок зі шляху.

Унаслідок негоди в Чехії травми отримали щонайменше п'ять осіб, в тому числі одна жінка, на яку впало дерево. Без електрики в країні залишилися 290 тисяч будинків.

У Великобританії пошкодженими і без електрики залишаються 20 тисяч будинків. Через повені з берегів вийшли багато річок. У шотландському місті Хоїк в річку впали готель і бістро, обійшлося без жертв.

У британських аеропортах скасовано близько сотні рейсів. Також у багатьох європейських країнах обмежено рух транспорту.

У Німеччині ураган носить ім'я "Забіне", тоді як в інших країнах - "Кіара".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram